KAAP DE NACHT

12 december 2014

In de nacht van 13 op 14 juni 2015 wordt alles anders in Hoorn. Ter ere van het Kaap Hoorn jaar zal het evenement NachtKapers plaatsvinden. Een avond waarin culturele instellingen, theatermakers, muzikanten, bedrijven en inwoners van Hoorn voor één nacht de stad kapen en je meenemen langs een prachtige geschiedenis. Van de ontdekkingsreis van toen naar de handelsgeest van nu. 

Op ruim 20 locaties in Hoorn ontmoet je historische personages, duiken we in oude en nieuwe verhalen, lopen langs dans, theater en kunst, en dwalen door nauwe straatjes. Musea openen hun deuren na sluitingstijd en restaurants bieden speciale menu’s en gerechten aan. Nachtkapers’ is een totaalbeleving voor iedereen die Hoorn - en de geschiedenis van Hoorn - eens op een andere manier wil bekijken en beleven. Er worden verschillende routes uitgestippeld, maar uiteraard kun je zelf ook je eigen route samenstellen. Jong of oud, er valt van alles te ontdekken.

In de komende maanden zal het volledige programma duidelijk worden. Hou de website in de gaten voor het laatste nieuws en zorg dat 13 juni in de agenda staat. 

Nachtkapers is gratis toegankelijk en duurt van 20.00 uur tot 01.00 uur.
Kom ook en beleef Hoorn zoals je dat nog nooit hebt gedaan.