OUDHEIDKAMER VOL HOORNSE SCHATTEN

16 december 2014

De eigen collectie van Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders in de prachtige Oudheidkamer aan het Achterom is na de winter zeker weer een bezoek waard. Je vindt er prachtige kaarten en objecten uit de maritieme geschiedenis van Hoorn. En wie een vraag durft te stellen kan mooie en spannende verhalen verwachten!

Uiteraard staat bij de stichting komend jaar volledig volledig in het teken van 400 jaar Kaap Hoorn. Er is een speciaal programmaonderdeel tijdens NachtKapers en in augustus vindt er een meerdaagse ontmoeting met de buitenlandse Kaap Hoorn-vaarders plaats. Op 29 januari 2016 wordt het jaar feestelijk afgesloten met een symposium, waarbij ook de Atlas van Kaap Hoorn gepresenteerd wordt. Dit cartografische boekwerk bevat zeldzame kaarten van het gebied rond Kaap Hoorn, gemaakt tussen 1550 en 1700. Maar voor het zover is kun je een aantal van deze bijzondere kaarten al eerder komen bewonderen. 

De Oudheidkamer is ’s winters gesloten. Van april t/m september kun je elke woensdag tussen 11.00 en 16.00 uur binnenlopen. In juni, juli en augustus ook op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur geopend.