1e_paal_Kaap_Hoorn

BOUWPROJECT KAAP HOORN

03 februari 2015

Bouwproject Kaap Hoorn: ontdekkingsreis wijst weg uit bouwcrisis

Op maandag 19 januari jl. gaf de heer Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, het officiële startsein voor de transformatie van het voormalige bejaardenhuis tot modern appartementencomplex, met 83 appartementen. Artsenpraktijk Bek en Witte zal zich hier gaan vestigen als Praktijk Kaap Hoorn.

Het gebouw heeft deze naam gekregen vanwege het feestjaar in de gemeente Hoorn, Kaap Hoorn 400 jaar.

Minister Blok noemt de ombouw van het voormalige Liornehuis een schot in de roos: “Ouderen blijven langer thuis wonen en dat betekent dat er de komende jaren nog vele verzorgingshuizen leeg komen te staan. Het Rijk maakt de ombouw van leegstaande complexen aantrekkelijk met soepeler bouwregels en BTW-voordelen. Het project Kaap Hoorn laat zien dat er in deze moeilijke tijden voor de bouw kansen liggen door dergelijke panden een tweede jeugd te geven. Dat is niet alleen goed nieuws voor de bouwvakker, de schilder en de behanger, maar ook voor de huizenkoper die tegen een aantrekkelijke prijs een mooie woning krijgt.”

Project Kaap Hoorn wordt ook wel het ‘Wonder van Hoorn’ genoemd.

Tijdens de verkoopmanifestatie bleek de enorme vraag vanuit de markt naar betaalbare huisvesting; de belangstelling was overweldigend, die was zelfs zoals voor de crisis. De meeste appartementen zijn dan ook verkocht. Kijk voor meer informatie over dit project op www.dekaaphoorn.nl