IMG_4594

KINDEREN VINDEN FLESSENPOST

14 mei 2015

Opeens lag er een grote fles op de Roode Steen in Hoorn. Aan deze fles, ruim vier meter groot, zit een brief. Drie kinderen die deze brief samen met de stadsjutter hebben gevonden lezen de brief. Kaap Hoorn-vaarder Willem Schouten roept kinderen op de strijd aan te gaan tegen de plastic vervuiling.

Lees hier de oproep die de stadsjutter deed:
OPROEP AAN ALLE KINDEREN VAN NEDERLAND

Of bekijk het filmpje

De vondst van de fles en de brief is tevens het startpunt van de promotie voor het NachtKapers evenement op zaterdagavond 13 juni in Hoorn. Op ruim 20 locaties in Hoorn ontmoetingen met historische personages, duiken in oude en nieuwe verhalen en dwalen door nauwe straatjes langs theater, dans en kunst. Een ontdekkingstocht over de helden van toen met als ambassadeurs de helden van nu. Musea openen hun deuren na sluitingstijd en laten Hoornse helden u van harte welkom heten. Ook krijgt Hoorn een nieuw museum; Het Juttersmuseum, geopend op 13 juni, waar kinderen gevonden plastic kunnen inleveren.

Ook thema duurzaamheid speelt een rol tijdens NachtKapers. Met de grote fles gevonden door de kinderen en de stadsjutter werd op een bijzondere, theatrale manier aandacht gevraagd voor de plastic soep en het belang van water en de zee. Tijdens NachtKapers kunnen kinderen hun plastic fles of tasje meenemen naar het Julianapark en bij het Juttersmuseum (het nieuwste museum van Hoorn) daar nieuwe bijzondere dingen mee maken. Ook kunstenaar Boxie gaat aan de slag met het thema duurzaamheid om samen een nieuw kunstwerk te creëren.