Broodje Kaap verhaal

OP ONTDEKKINGSREIS MET SANDER

29 mei 2015

Zowel voor als achter de schermen werken enorm veel mensen mee aan de viering van Kaap Hoorn 400. Graag stellen we de betrokken vrijwilligers kort aan u voor. Dit keer: Sander Huijsman. Wie is hij, wat is zijn rol komend jaar en wat inspireert hem? 

Wie ben je?
Sander Huisman, acteur en theatermaker uit Hoorn.

Waar ben je mee bezig tijdens het Kaap Hoorn jaar?

We zijn met Theatergroep MAZZA! bezig om in Theater Het Pakhuis de geschiedenis die in dat oude VOC-pand hangt om te zetten in een kort komisch toneelstuk. Broodje Kaap Verhaal. In samenwerking met Het Pakhuis, 8 acteurs, en regisseuse Lore Koelemeijer spelen we 2 keer de voorstelling tijdens NachtKapers.

Wat inspireert jou in het verhaal van de ontdekking van Kaap Hoorn?

Lopend door Hoorn zie je verschillende mooie voorgevels die je eraan herinneren dat Hoorn een mooie rijke geschiedenis heeft. Hoewel het niet allemaal lieverdjes waren, is het toch inspirerend om te bedenken dat bewoners van de stad Hoorn pioniers waren. Een mentaliteit die volgens mij is blijven hangen in de identiteit van de stad. Ondernemend. Vooruitstrevend. Eigenwijs.

Waarom moet iedereen dit jaar naar Hoorn komen?

Om te zien wat voor geweldige mensen hier wonen. Om op ontdekkingsreis te gaan door de stad om te zien wat er nog van de geschiedenis van Hoorn te vinden is. Dat hoeven trouwens niet alleen mensen van buiten Hoorn te zijn. Ook veel bewoners die normaal omlaag kijken of in de etalages, kunnen wel eens een rondje door Hoorn lopen met opgeheven hoofd. Om die gevels en de geschiedenis te bekijken. En dat dan met opgeheven hoofd.

Tot slot, als je nu op ontdekkingsreis mocht waar zou je dan heen gaan?

Na mijn ontdekkingsreis door Hoorn, zou ik Schouten en Le Maire achterna gaan. Ontdekken wat er nog te vinden is van Hoorn in de wereld. Niet alleen qua naam, maar ook qua invloeden. Uit de tijd van de scheepshandel. Maar ook uit de tijd van de huidige ondernemers. Op zoek naar de muzikanten die vanuit Hoorn de wereld veroveren. En dan weer terugkomen in Hoorn om te ontdekken waarom mensen niet alleen uitvliegen, maar toch ook altijd weer terugkomen in het mooie Hoorn.