thumb1_erqnpgvbarryvzntr_Broodje Kaap

PROGRAMMA: BROODJE KAAP VERHAAL

15 mei 2015

Theatergroep MAZZA! weet wat er gebeurde nadat Kaap Hoorn werd ontdekt! En dat heeft zelfs verstrekkende gevolgen gehad voor de recente geschiedenis van Hoorn!

Dat Willem Corneliszn Schouten en Jacob Le Maire pioniers van hun tijd waren en een nieuwe handelsroute ontdekten, dat zul je in dit jaar waarin we 400 jaar Kaap Hoorn herdenken wel hebben meegekregen. Maar los van dat de naam Kaap Hoorn ons nog herinnert aan die gebeurtenis, is er nog meer gebeurd op hun reis wat verstrekkende gevolgen heeft gehad voor de recente geschiedenis van Hoorn!

Twee schrijvers brengen het verhaal tot leven van de vrouw van Willem Corneliszn Schouten, die het overlijdensbericht van haar man ontvangt. Lezende in het logboek komt zij erachter hoe haar man, samen met Jacob Le Maire en zijn bemanning om het leven is gekomen. Dat is dus duidelijk een Broodje Kaap Verhaal!

En waar kan dat verhaal beter verteld worden dan in een pakhuis uit de tijd van de V.O.C? Theater Het Pakhuis straalt die geschiedenis niet alleen uit met zijn mooie voorgevel, maar ook binnenin is de geschiedenis te proeven, tezamen met de gezellige sfeer van Hoorns kleinste theater!

‘Broodje Kaap Verhaal’ is geschreven door Sander Huisman. Regie van Lore Koelemeijer.
Naast de voorstellingen tijdens NachtKapers op 13 juni om 20:30 en 22:30 is de voorstelling ook nog te zien op 12 en 14 juni in Theater het Pakhuis.
Kaarten via: www.broodjekaapverhaal.nl

NachtKapers: Museumnacht Hoorn - Een avond waarin culturele instellingen, theatermakers, muzikanten, bedrijven en inwoners van Hoorn voor één nacht de stad kapen en je meenemen langs een prachtige geschiedenis - Van de ontdekkingsreis van toen naar de handelsgeest van nu - Zaterdag 13 juni 2015 – vanaf 19.30u - Ruim 20 locaties - een bijzondere programmering - zee, historie en cultuur – toegang gratis