Rabobank 2

RABOBANK WEST-FRIESLAND ONDERSTEUNT

03 maart 2015

Tijdens de persconferentie op 28 januari jl. overhandigde Tom van Roon namens Rabobank West-Friesland een cheque aan Ben Tap, voorzitter van de Stuurgroep 400 jaar Kaap Hoorn. De cheque, ter waarde van 10.000 euro, is afkomstig van het Rabobank Coöperatiefonds en is bedoeld om tijdens het feestjaar niet-commerciële initiatieven uit Hoorn mede mogelijk te maken.

In november en december kon iedereen in Hoorn een idee insturen om aan te sluiten bij de viering 400 jaar Kaap Hoorn. Dit heeft tot 25 mooie inzendingen geleid; de ideeën voor NachtKapers niet meegeteld. Met de 10.000 euro van het Rabobank Coöperatiefonds kunnen in totaal 11 van de 25 ideeën gerealiseerd of deels gefinancierd worden. Bij de verdeling is vooral gekeken naar diversiteit, om een zo breed en kwalitatief mogelijk programma neer te zetten voor een brede doelgroep.

De initiatieven die worden ondersteund zijn van Concertstichting Johan Messchaert, het Orgelconcert Oosterkerk, het jubileumconcert van de Shantymen Kaap Hoorn en een bijzondere samenwerking tussen Shantymen Kaap Hoorn en het Hoorns Harmonie Orkest. Ook de Hoornse Stadsfeesten, theaterproject de onontdekking van Antarctica, het Hoorns Kunst & Cultuur weekend, TAP theater, de fotowerkgroepen Hoorn, muziektheater Kzing en Oud Hoorn kunnen op een bijdrage rekenen.

Afgelopen week is iedereen op de hoogte gesteld en de organisatie kijkt uit naar de uitvoering van al deze projecten. De overige projecten worden meegenomen in de collectieve fondsenwerving, waarover hopelijk in april meer bekend kan worden gemaakt. De hoop is natuurlijk dat alle aanvragen een bijdrage kunnen ontvangen, zodat er zoveel mogelijk bijzondere activiteiten in het Kaap Hoornjaar plaatsvinden.