MEDIACAMPAGNE

Online en offline brengen we 400 jaar Kaap Hoorn lokaal, regionaal en nationaal onder de aandacht, waarbij we gebruik maken van een open huisstijl.

HOORN-KAAP HOORN RUMLIKEUR

Schermer wijnkopers & distillateurs heeft een Hoorn-Kaap Hoorn kruik ontwikkeld voorzien van een fraaie bedrukking van de zeeroute en kleine uitleg in Nederlands en Engels. 

Glas in Lood foto website

ODE AAN HOORNSE SCHEEPVAART

Een ode aan de scheepvaart van weleer. Onder dat motto heeft kunstenaar Peter Dorleijn een nieuw glas-in-loodraam ontworpen voor de Hoornse Oosterkerk.

Eenhoornzegel voor Stichting Kaap Hoornvaarders

OP ONTDEKKINGSREIS MET KEES

Zowel voor als achter de schermen werken enorm veel mensen mee aan de viering van Kaap Hoorn 400. Graag stellen we de betrokken vrijwilligers kort aan u voor. Dit keer Kees van Louvezijn.

Oosterkerk

1 VAN DE LOCATIES VAN NACHTKAPERS

Een historische plek in een modern jasje! Dat is de insteek op sommige locaties tijdens Nachtkapers. Loop op 13 juni eens de Oosterkerk in en laat je verrassen.

Watertaxi

VAAR DE GOUDEN EEUW BINNEN

Ga mee op ontdekkingsreis met het speciale arrangement van Watertaxi Hoorn. Vergezeld door prachtige verhalen van de schipper vaar je naar en door Hoorn via de prachtige havens.

Cilleense ambassade

HOOG BEZOEK

Kaap Hoorn maakt onderdeel uit van het huidige Chilli. De Chileense ambassadeur is zeer benieuwd naar wat er allemaal speelt in Hoorn. Daarom kwam zij hier nogmaals op bezoek en dit keer niet alleen.

franklammers_deruyter

POPCORN EN BRANDEWIJN

Bezoek in het Kaap Hoorn 400 jaar Michiel de Ruyter de film en kom in 17de eeuwse sferen. Te zien in de Hoornse zalen vanaf 29 januari.

MEM_0029A

PERSCONFERENTIE BLOG

Vanmorgen dronk ik even na half elf mijn eerste borrel, een rumlikeur met citrusvruchten. Het koude, winderig en druilerig weer en de plek waar ik me bevond gaven aanleiding voor een vroege neut. 

Vier het mee!

Vier 29 januari met ons mee met de Presser Love, mousserende wijn van Saalhof; speciaal gemaakt voor 400 jaar Kaap Hoorn. Op de fles zijn tal van verwijzingen naar ons verleden te vinden, waaronder de Halve Maen en De Eenhoorn.

IMG_6131

DE DIEPTE IN MET ELINE - DEEL 10

Eline de Boer studeert Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en loopt stage bij Zorro waar zij zicht richt op het project Kaap Hoorn 400.

KaapHoorn_feat-1

29 JAN. Magische datum!

Op 3 plaatsen in de wereld wordt op 29 januari stil gestaan bij de ontdekking van Kaap Hoorn 400 jaar geleden. Lees hier waar en hoe!

 

 

20160129-IMG-20160129-WA0003-1024x577-1

Burgemeesterblog: Deel 1 t/m 7

Blij met Nieuwswebsite Onswestfriesland.nl als mediapartner! Burgemeester Yvonne van Mastrigt deelt via een blog haar ervaringen over de reis naar Kaap Hoorn in Chili.

El Mercurio Chili 29 januari 2016-1

Ambassadeur Chili vertelt

Kaap Hoorn, één geschiedenis en twee volkeren. María Teresa Infante Caffi, ambassadeur van Chili is aanwezig in Nederland en vertelt...

 

Ondertussen in Chili...

29 JAN 2016 - Ook in Chili gebeurt van alles op deze bijzondere dag. Voor de Spaanstaligen onder ons: Dit artikel van KLM en de Nederlandse Ambassade in Chili.

Ultieme droom!

29 JAN 2016 - Vanavond op televisie: Kaap Hoorn, de Mount Everest van de zeilsport, aldus EenVandaag. Verslaggever Vanessa Lamsvelt over de 'nog altijd ultieme droom' voor zeilers. 

51aHoornse eilanden-1

Dubbele geschiedvervalsing

29 JAN 2016 - De Hoornse schipper Willem Cornelisz Schouten is het slachtoffer geworden van een dubbele geschiedvervalsing. 

17 MRT + Tentoonstelling

17-28 MRT - Een jaar in beeld. Met trots kondigen de Fotowerkgroep Hoorn en Fotoclub Image Hoorn de overzichtstentoonstelling van het feestjaar Kaap Hoorn 400 aan in de Oosterkerk aan. [foto :Vivian Oei]