Rabobank 2

RABOBANK WEST-FRIESLAND ONDERSTEUNT

Tijdens de persconferentie op 28 januari jl. overhandigde Tom van Roon namens Rabobank West-Friesland een cheque van 10.000 euro aan Ben Tap, voorzitter van de Stuurgroep 400 jaar Kaap Hoorn. 

bounty-spiegelglad-water

BELEEF VOORPROEFJE ZEILSCHIP BOUNTY

Zeilschip Bounty speelt in op het feestjaar en biedt een arrangement aan in aanloop naar Nachtkapers met twee individuele zeiltochten vanuit de haven van Hoorn.

HOORN MODESTAD

Dit jaar zijn de shows van Hoorn Modestad bereikbaar voor een nog breder publiek! Op zaterdag 28 en zondag 29 maart worden er in de Hoornse binnenstad meerdere modeshows per dag gegeven.

Hoorn_-_Veermanskade

NU AL TE DOEN

Ontdek Hoorn! Wat is er NU te doen? Kom en ontdek het.

shantymen jubileumconcert

SHANTYMEN JUBILEUMCONCERT

Een jaar van jubilea. Het is ook feest bij Shantymen Kaap Hoorn. Het gelijknamige koor voor zeemansliederen bestaat namelijk 20 jaar. 12 april beten zij spits af in Schouwburg Het Park.

11 MRT + Oosterkerk

Oosterkerk onthult kleurrijke nieuwe ramen in Kaap Hoornjaar. 11 maart zal het nieuwe in glas-in-lood gevatte ‘Ode aan Hoorns maritiem verleden’ wordt onthuld door de conservator van het Rijksmuseum. 

30 MRT 20-22u + Reis mee!

Lezing bibliotheek Hoorn: In woord en beeld begeleidt burgemeester Van Mastrigt je mee door Chili, op weg naar Kaap Hoorn. Een verhaal over over storm, handel, gastvrijheid, de marine en meer!

30 MRT 14-15u + Zeilavonturen

Kom luisteren in de bieb naar het verhaal van Harm & Koen die vertellen over hun zeilavontuur in Chili. Speciaal voor hun leeftijdsgenootjes vertellen zij hun verhaal in geuren en kleuren.

Bonnetjesaffaire 2.0

20 maart om 14:30u zal Ad Geerding, directeur Westfries Museum een lezing geven over de bonnetjesaffaire in de Oosterkek. Aansluitend kunt u de fototentoonstelling bezoeken. 

16 MRT + HISWA

Kom 16 Maart naar de Rai Amsterdam voor de HISWA met een unieke lezing van Klaas Gaastra van de BARK Europa over de Kaap Hoorn reis. Met inleiding van wethouder Ben Tap.