KAPERS VAN DE NACHT BEDANKT!

In de nacht van 13 op 14 juni 2015 werd alles anders in Hoorn. We willen alle mensen bedanken die zich hebben ingezet voor het programma. Maar het jaar is nog niet rond; Hoorn viert nog feest!

IMG_4594

KINDEREN VINDEN FLESSENPOST

Opeens lag er een grote fles op de Roode Steen in Hoorn. Kaap Hoorn-vaarder Willem Schouten roept kinderen op de strijd aan te gaan tegen de plastic vervuiling.

thumb1_erqnpgvbarryvzntr_Broodje Kaap

PROGRAMMA: BROODJE KAAP VERHAAL

Theatergroep MAZZA! weet wat er gebeurde nadat Kaap Hoorn werd ontdekt! En dat heeft zelfs verstrekkende gevolgen gehad voor de recente geschiedenis van Hoorn!

IMG_6131

DE DIEPTE IN MET ELINE-DEEL 1

Eline de Boer studeert Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en loopt stage bij Zorro, bij het Kaap Hoorn 400-project. 

Herbergh

STERKE VERHALEN IN DE NADORST

Altijd al eens onder het genot van een hapje en een drankje naar sterke verhalen van een ontdekkingsreiziger willen luisteren? 

 

Halve Maen intocht

LAND IN ZICHT

Afgelopen zaterdag kwam de Halve Maen de haven van Hoorn binnen varen!

Broodje Kaap verhaal

OP ONTDEKKINGSREIS MET SANDER

Zowel voor als achter de schermen werken enorm veel mensen mee aan de viering van Kaap Hoorn 400. Graag stellen we de betrokken vrijwilligers kort aan u voor. Dit keer: Sander Huisman.

IMG_6131

DE DIEPTE IN MET ELINE – DEEL 2

Eline de Boer studeert Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en loopt stage bij Zorro, bij het Kaap Hoorn 400-project. 

20160519 Tonga 004 exported

Tentoonstelling in Tonga

In Tonga, een eilandengroep in Stille Oceaan, is een tentoonstelling over 400 jaar Kaap Hoorn.