wsv hoorn-1

Sportieve groet, Maren Broekens

WSV Hoorn, Clubblad Hoornblazer - Net onderweg rond de aardbol met mijn nieuwe scheepje de “ADRIANA VAN TEXEL”, op zoek naar volgende onontdekte zee- routes en continenten... 

Kinderen op de Halve Maen-1

Herfstvakantie - Halve Maen

Halve Maen eindigt seizoen met spannende activiteiten. In de herfstvakantie kunnen kinderen zich even matroos wanen met activiteiten als hijsen, hozen, knopen en troswerpen op het terrein van Centrum Varend Erfgoed.

opr oet-1

19 NOV - Op roet langs Kaap Hoorn

Op donderdag 19 november is de première van de nieuwste locatievoorstelling van Op Roet: ‘Langs nootmuskaat, scheurbuik en andere ongemakken’. Een bijzondere theaterroute langs...

1 Hoofdartikel beeld Kaap Hoorn -  schepen vertrek vanaf haven Hoorn

DE DIEPTE IN MET ELINE - DEEL 5

Eline de Boer studeert Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en loopt stage bij Zorro waar zij zicht richt op het project Kaap Hoorn 400. 

Logo-Radio-Hoorn-1

Column Radio Hoorn

Hans Altman met de VR naar de 17e eeuw. Lees zijn column over oa 3d filmtechnieken, maar ook over oude boeken en prenten. Een mooie weergave van het draagvlak van het verhaal van de ontdekking van Kaap Hoorn.

Birthe-1

Kamermuziekfestival

2015 is het jaar waarin de 9e editie van Kamermuziekfestival Hoorn zal plaatsvinden, maar ook het jaar van de herdenking van de ronding van Kaap Hoorn, 400 jaar geleden. Ontdek het ook!

kasteel-terras-1

Voorbij de Einder

Op dinsdag 3 november geeft Marianne Buisman de lezing 'Voorbij de Einder' in kasteel Radboud in Medemblik. Ze vertelt onder andere over het dagelijkse leven bij de VOC en de reis naar Kaap Hoorn.

 

beursvloer-1

27 NOV - Westfriese Beursvloer

Dit jaar staat de Westfriese Beursvloer in het teken #KaapHoorn400: Organisaties en bedrijven gaan op onderzoek naar mogelijkheden die niet voor de hand liggen.