Fotoclub jan jacobs jaasma voor 400 jaar kaap hoorn-1

JAAR IN BEELD

Fotowerkgroep Hoorn legt het Kaap Hoorn-feestjaar vast en alle beelden kunt u terugzien! Het is de oudste fotogroep uit Hoorn en omstreken met zo'n 16 leden die hiervoor de handen ineen hebben geslagen.

BLIJVENDE HERINNERING

Een blijvende herinnering overhouden aan het Kaap Hoorn jaar? Koop nu uw vlag of spandoek online! Het feestjaar Kaap Hoorn 400 heeft heel wat losgemaakt. 

DE DIEPTE IN MET ELINE - DEEL 3

Eline de Boer studeert Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en loopt stage bij Zorro waar zij zicht richt op het project Kaap Hoorn 400.

badeendjestace-1

Vreemde eend in de bijt

Zondag 20 september strijden duizenden badeendjes in tientallen kleuren om de eerste finishplek in de Badeendplaza in Hoorn. Dit jaar is er wel een heel bijzondere aanmelding binnen gekomen...

KH koken-1

Workshop Historisch koken

Wat aten de Romeinen? Hoe smaakt middeleeuws eten? Door wie en hoe werden de specerijen uit de VOC-tijd gebruikt? Doe mee en proef het zelf en Beleef de Geschiedenis!

KH chileens handelsattache-1

Hoorn ontvangt Handelsattaché Chili

Op maandag 7 september heeft wethouder Ben Tap de heer Osvaldo Marinao, de Chileense Handelsattaché in Hoorn ontvangen in het kader van de viering van 400 jaar Kaap Hoorn.

KH Bark europa uitzwaaien-1

Uitzwaaien bark EUROPA

Op 8 september zwaait Hoorn de kapitein en bemanning van Bark EUROPA uit voor een wel heel bijzondere tocht. Een dag later vertrekken zij van Texel naar Chili om Kaap Hoorn te ronden.

Zuidpool Mazza-1

3 OKT - Muziektheater 7+

De on-ontdekking van de Zuidpool: een muzikale voorstelling voor jonge avonturiers. Het is het jaar 1615. De scheepsjongens Peer en Jodocus gaan de Zuidpool ontdekken. Durf je mee? 

 

aardbei-1

De diepte in met ABZ Seeds

Er zijn mooie verhalen te vertellen over de historische banden tussen Westfriesland en Chili. Eén van de voorouders van de moderne ABZ aardbeirassen vindt zijn oorsprong...

Oosterkerk-2

OP ONTDEKKINGSREIS MET VAN DER PIJL

Zowel voor als achter de schermen werken enorm veel mensen mee aan de viering van Kaap Hoorn 400. Graag stellen we de betrokken vrijwilligers kort aan u voor. Dit keer: Dick van der Pijl

 

1 Hoofdartikel beeld Kaap Hoorn -  schepen vertrek vanaf haven Hoorn

DE DIEPTE IN MET ELINE - DEEL 4

Eline de Boer studeert Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en loopt stage bij Zorro waar zij zich richt op het project Kaap Hoorn 400. 

Unknown-1

11 OKT - BOEKPRESENTATIE

11 Oktober komen de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders en de landelijke Linschoten-Vereeniging samen in de Oosterkerk. 

wandkleed Final Preview klein-1

INSPIRATIEBRON VOOR KUNSTWERK

Dat de ontdekking van Kaap Hoorn in Chili 400 jaar geleden een inspiratiebron is voor velen blijkt uit dit kunstwerk in Het Pakhuis Hoorn. 

Van Hoorn rond Kaap Hoorn

BARK EUROPA - Het was een bijzonder begin met het varen op platbodems naar de Texelse Rede. Nu is het schip alweer bijna in Portugal voor de eerste tussenstop.

stadsbeeld-1

3 OKT - Musical Stadsbeeld

De musical 'Stadsbeeld' gaat over het Hoorn van 1615 en het Hoorn van nu. Van wie is deze stad nou eigenlijk? Club So, de oudste groep van Club Kzing zal het u vertellen.